Gdje smo


Prikaži Centar Cvjetni na većoj karti

Centar Cvjetni smjestio se na samom Cvjetnom trgu, u srcu znamenite donjegradske zagrebačke jezgre, na razmeđu najpoznatijih zagrebačkih ulica i trgova te u neposrednoj blizini brojnih znamenitosti koje centar grada Zagreba može ponuditi svojim posjetiteljima.

S istočne strane Centar Cvjetni okružuje Trg Petra Preradovića, nazvan po preporoditeljskom velikanu Petru Preradoviću. Među Zagrepčanima općenito poznatiji kao Cvjetni trg, po kioscima sa cvijećem koji su tamo tradicionalno smješteni. Cvjetni trg danas je jedna od najpoznatijih pješačkih zona, gradska „špica“ i omiljeno sastajalište mladih urbanih ljudi i uglađene zagrebačke gospode, mjesto na kojemu se posjećuju najpopularniji gradski barovi i restorani te zastajkuje na klupama i pod stablima koja za vrućih ljetnih dana građanima prave hlad.

S južne strane Centar Cvjetni okružuje Varšavska ulica, poznata zagrebačka pješačka zona i dom brojnim ugostiteljskim terasama. Varšavska se na zapadnoj strani spaja s prostranom ulicom Ivana Gundulića koja je jedna od glavnih prometnih žila kucavica u najužem gradskom centru koja se proteže od Ilice preko zelenog vala do zelene zagrebačke oaze Botaničkog vrta.

Sa sjeverne stane Centar Cvjetni okružuje Ilica, najpoznatija i najdulja zagrebačka ulica koja se u neposrednoj blizina Centra Cvjetni spaja s Trgom bana Josipa Jelačića, glavnim trgom hrvatske metropole.

Bilo da Vam je Centar Cvjetni konačno odredište ili ste u prolazu, s ovoga mjesta doslovno pješke možete za svega par minuta doći do svih najpoznatijih lokacija u najužem centru Zagreba.

Kako do nas?

Automobilom

Ako dolazite u Zagreb iz smjera zapada (Ljubljana, Bregana, Krapina)
Ljubljanska avenija – Zagrebačka avenija – Savska ulica – ulica Jurja Žerjavića – zeleni val - ulica Baruna Franje Trenka - ulica Ljudevita Gaja – zeleni val – ulica Andrije Hebranga – ulica Ivana Gundulića - Varšavska

Ako dolazite u Zagreb iz smjera juga (Split, Rijeka, Karlovac)
Jadranska avenija – Jadranski most – Savska ulica – ulica Jurja Žerjavića – zeleni val - ulica Baruna Franje Trenka - ulica Ljudevita Gaja – zeleni val – ulica Andrije Hebranga – ulica Ivana Gundulića - Varšavska

Ako dolazite u Zagreb iz smjera istoka (Slavonski Brod, Varaždin)
Slavonska avenija – Heinzelova ulica – ulica Kralja Zvonimira – zeleni val – ulica Ivana Gundulića - Varšavska

Tramvajem

Sjednite u bilo koji tramvaj koji vozi na glavni Trg bana Josipa Jelačića

Izravne linije koje voze do Centra Cvjetni:
1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17

Linije s presjedanjem:
4 (presjedanje u broj 13 ili 6 na stanici Glavni kolodvor)
2 (presjedanje u broj 13 ili 6 na stanici Glavni kolodvor)

S okretišta Črnomerec prema Centru Cvjetni voze tramvaji na linijama broj 6 i 11. Izlazna postaja je Trg bana Josipa Jelačića na glavnom zagrebačkom trgu.

S okretišta Ljubljanica prema Centru Cvjetni vozi tramvaj na liniji broj 12. Izlazna postaja je Trg bana Josipa Jelačića na glavnom zagrebačkom trgu

S okretišta Savski most prema Centru Cvjetni vozi tramvaj na liniji broj 4. Izlazna postaja je Glavni kolodvor (ispred Trga kralja Tomislava). Nakon silaska iz tramvaja na liniji broj 4 pređite na stajalište na drugoj strani i presjednite u tramvaj na liniji broj 13 (u smijeru Žitnjak) ili na tramvaj na liniji broj 6 (u smijeru Črnomerec)

S okretišta Dubec i Dubrava prema Centru Cvjetni vozi tramvaj na liniji broj 11. Izlazna postaja je Trg bana Josipa Jelačića na glavnom zagrebačkom trgu.

S okretišta Borongaj prema Centru Cvjetni voze tramvaji na linijama broj 1 i 17. Izlazna postaja je Trg bana Josipa Jelačića na glavnom zagrebačkom trgu.

S okretišta Kvaternikov trg prema centru Cvjetni vozi tramvaj na liniji broj 13. Izlazna postaja je Trg bana Josipa Jelačića na glavnom zagrebačkom trgu.

S okretišta Mihaljevac prema centru Cvjetni vozi tramvaj na liniji broj 14. Izlazna postaja je Trg bana Josipa Jelačića na glavnom zagrebačkom trgu.

S okretišta Zapadni kolodvor prema Centru Cvjetni vozi travma na liniji broj 1. Izlazna postaja je Trg bana Josipa Jelačića na glavnom zagrebačkom trgu.

S okretišta Prečko prema Centru Cvjetni vozi tramvaj na liniji broj 17. Izlazna postaja je Trg bana Josipa Jelačića na glavnom zagrebačkom trgu.

S okretišta Žitnjak prema centru Cvjetni vozi tramvaj na liniji broj 13. Izlazna postaja je Trg bana Josipa Jelačića na glavnom zagrebačkom trgu

S okretišta Savišće prema Centru Cvjetni vozi tramvaj na liniji broj 2. Izlazna postaja je Glavni kolodvor (ispred Trga kralja Tomislava). Nakon silaska iz tramvaja na liniji broj 2 pređite na stajalište na drugoj strani i presjednite u tramvaj na liniji broj 13 (u smijeru Žitnjak) ili na tramvaj na liniji broj 6 (u smijeru Črnomerec)

Ako se nalazite u blizini Autobusnog kolodvora za dolazak u Centar Cvjetni koristite tramvajsku liniju broj 6 u smjeru Črnomerec.

Ako se nalazite u blizini Željezničkog kolodvora za dolazak u Centar Cvjetni koristite tramvajske linije broj 6 u smjeru Črnomerec ili tramvajski liniju broj 13 u smjeru Žitnjak.

Gdje smo?

Centar Cvjetni nalazi se:
  • 200 metara od glavnog zagrebačkog trga (Trg bana Josipa Jelačića)
  • 250 metara od najveće, najpoznatije i najvažnije tržnice u Zagrebu (tržnica Dolac)
  • 300 metara od znamenitog zagrebačkog parka (Zrinjevac)
  • 20 metara od najpoznatije zagrebačke ulice (Ilica)
  • 2 minute hoda od najbliže tramvajske stanice (stajalište Trg bana Josipa Jelačića)
  • 5 minuta hoda od turističke lokacije (Gornji Grad)
  • 5 minuta hoda od zagrebačke katedrale (prvostolnica Uznesenja Bl. Djevice Marije) i Kaptola
  • 10 minuta od glavnog željezničkog kolodvora (Glavni kolodvor Zagreb)
  • 10 minuta od hotela (Sheraton, The Regent Esplanade, Westin)
  • 15 minuta od autobusnog kolodvora